ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

7 ημέρες εκδρομή: Ορθόδοξη Γεωργία



ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
<< .. στην καρδιά του ΚΑΥΚΑΣΟΥ .. >>


Προσκυνηματική Αεροπορική Οδική Εκδρομή - 7 ημέρες 

1η Μέρα, Αθήνα – Τιφλίδα Γεωργία:  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και  αναχώρηση για Γεωργία. Άφιξη το πρωί στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας. Επιβίβαση στο πούλμαν, μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, check in, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ξεκούραση, πρωινό, αναχώρηση για την πρώτη μας περιήγηση στην Γεωργία, στην πόλη της Τιφλίδας. Η ομορφιά αυτής της πόλης είναι μοναδική και πρόκειται για ένα από τα πιο γοητευτικά και πολύχρωμα μέρη του κόσμου. Στο κέντρο της πόλης θα δούμε το μνημειώδες άγαλμα της Kartlis Deda, Μητέρα της Γεωργίας. Απέναντι από το φαράγγι στο Mtatsminda, το Ιερό Βουνό, βρίσκεται ο φωτισμένος πύργος επικοινωνιών, ορατός από παντού μέσα στην πόλη. Τα σοκάκια της παλιάς πόλης αντιπροσωπεύουν την πλούσια κληρονομιά και την έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης.  Από τα βράχια του Metekhi μπορεί να απολαύσει κανείς την ρομαντική θέα του μεσαιωνικού φρουρίου Narikala. Θα επισκεφθούμε την Εκκλησία Sioni, την Βασιλική Anchiskhati, το Μοναστήρι του Father David, την Εκκλησία Qashueti. Kατόπιν θα συνεχίσουμε θαυμάζοντας την ομορφιά της Γέφυρας Peace, θα διασχίσουμε το Mtkvari προς τα σιντριβάνια και τα μονοπάτια στο πάρκο Rikhe, το οποίο φιλοξενεί ένα από τα εντυπωσιακά κτίρια το Rikhe Park Concert Hall και το εκθεσιακό κέντρο. Η Τιφλίδα θεωρείτε από τους πιο μεγάλους προσκυνηματικούς προορισμούς λόγω των Ορθόδοξων Εκκλησιών όπως η Sioni και η Sameba. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.


2η Μέρα, Τιφλίδα:  Μετά το πρωινό μας, θα έχουμε συνάντηση με την Ελληνική Κοινότητα στην Τιφλίδα και θα επισκεφθούμε το «Ινστιτούτο Κλασσικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών». Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο να περιηγηθούμε στην όμορφη πόλη.  Το απόγευμα στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.


3η Μέρα, Τιφλίδα – MtskhetaSamatvroJvariSvetsitshkoveli – Μοναστήρι TsilikaniShio – Μοναστήρι Mgvime – Τιφλίδα:  Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με προορισμό την «Πόλη Μουσείο» Mtskheta. Οι δρόμοι της είναι ομοιόμορφα διακοσμημένοι, ένας συνδυασμός πέτρας και ξύλου, μικρή γραφική και πολύ ενδιαφέρουσα πόλη, καθώς εκεί φυλάσσεται ένα από τα πιο σπουδαία χριστιανικά κειμήλια, ο Χιτών Του Κυρίου, μέσα στον Καθεδρικό Ναό 11ου αιώνα της Γεωργίας Svetitskhoveli. Στην ίδια πόλη θα επισκεφθούμε επίσης την 11ου αιώνα Μονή Samtavro, και στην οποία βρίσκονται τα μνήματα του Βασιλιά Mirian και της συζύγου του Nana, οι οποίοι είναι και οι πρώτοι που βαπτίστηκαν Χριστιανοί από τον Άγιο Νίνο το 337. Το Μοναστήρι χτίστηκε το 1820, βασίστηκε σε ένα μικρό αρχαίο εκκλησάκι του 4ουαιώνα το οποίο και κτίστηκε από τον Βασιλιά Mirian. Θα συνεχίσουμε θαυμάζοντας τον ίσως από τους πιο σημαντικούς ναούς της Γεωργίας, τον 7ουαιώνα Ναό Jvari που αποτελεί και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, τοποθετημένο στο ομώνυμο βουνό, με θέα τον Καύκασο, από όπου και ξεκινάει η συμβολή των δύο ποταμών Aragvi και Kura. Θα επισκεφθούμε το 4ου αιώνα Ορθόδοξο Μοναστήρι του Αγίου Νίνου, χτισμένο από τον Βασιλιά Mirian τον 3ο ο οποίος και ανακατασκευάστηκε τον 11οαιώνα από τον Βασιλιά Γεώργιο τον 1ο και Πατριάρχη  Melkisedek. Θα δούμε το Μνήμα του πασίγνωστου Γεωργιανού Μοναχού Αγίου Γαβριήλ στην αυλή της Εκκλησίας Samtavro. Θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας με επίσκεψη στην 4ου αιώνα Εκκλησία Tsilkani, και την ομώνυμη περιοχή που κατοικείται από την προϊστορική εποχή. Στην κοντινή περιοχή Dzalisi έχουν βρεθεί ευρήματα Ρωμαϊκής εποχής του 2ου αιώνα πΧ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό μοναστηριακό σύμπλεγμα Shio-Mgvime στη βόρεια όχθη του ποταμού Kura μέσα σε μία γραφική χαράδρα. Επιστροφή στην Τιφλίδα και διανυκτέρευση.                 


4ηΜέρα, Τιφλίδα – Ananuri Kazbegi – Τιφλίδα:  Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την διαδρομή μας για να επισκεφθούμε το Φρούριο Ananuri στο ακρωτήρι του ποταμού Aragvi, κοντά στο Υδραγωγείο Zhinvali, που χτίστηκε τον 13ο αιώνα από τους Δούκες του Aragvi. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε για την Stepantsminda. Στην περιοχή βρίσκεται το βουνό Kazbek ένα από τα μεγαλύτερα του Καυκάσου. Επιστροφή στην Τιφλίδα, δείπνο και διανυκτέρευση.     


5ηΜέρα, Τιφλίδα – AlaverdiGremiNekresiSighnaghi:  Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε από Τιφλίδα και θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα μεσαιωνικά μνημεία, το 11ου αιώνα Μοναστήρι Alaverdi, το οποίο χτίστηκε στη θέση μικρότερης εκκλησίας και του οποίου ο σημερινός Καθεδρικός Ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο. Στο Μοναστήρι θα έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε πως γίνεται το γεωργιανό κρασί από Μοναχούς. Συνεχίζουμε για το Gremi. Βρίσκεται πάνω από την καταπράσινη κοιλάδα του Alazan, από τα πιο δημοφιλή σημεία στην Γεωργία, είναι και το μνημειώδες κάστρο, το αρχιτεκτονικό σύνολο της Gremi χτίστηκε κατά τον 16οαιώνα, στα χρόνια του Βασιλιά Λεβάν της Kakheti, ο οποίος και την κατέταξε ως πρωτεύουσα του Βασιλείου της Kakheti. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Μονή Nekresi, στην ανατολική Γεωργία, στην περιοχή Kvareli, ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά κέντρα της Γεωργίας. Συνεχίζουμε προς το ξενοδοχείο μας, στην ευρύτερη περιοχή της Sighnaghi, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.        


6ηΜέρα, Sighnaghi – Μοναστήρι Bodbe Manavi – Μοναστήρι David Gareja – Τιφλίδα Μετά το πρωινό μας,  θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με περιήγηση στην  «Πόλη της Αγάπης» το Sighnaghi. Δρόμοι πλακόστρωτοι, με κόκκινες στέγες σπιτιών και μία ρομαντική διάθεση. Η πόλη βρίσκεται στο βουνό με πανοραμική θέα στη κοιλάδας Alazani. Επίσκεψη στο Ορθόδοξο Μοναστήρι Bodbe όπου θα επισκεφθούμε τον τάφο του Αγίου Νίνο, επίσης θα πάρουμε μαζί μας το Αγίασμα για το οποίο οι Γεωργιανοί πιστεύουν ότι το ιερό νερό από την πηγή της μονής βοηθάει σε μορφές ασθενείας. Θα συνεχίσουμε για το χωριό Manavi όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον παραδοσιακό τρόπο ψησίματος ψωμιού «Σώτι», το Γεωργιανό ψωμί. Επόμενη επίσκεψη μας στην σπηλιά και Ορθόδοξη Μονή David Gareja. Πρόκειται για μοναστηριακό συγκρότημα με εκατοντάδες κελιά, εκκλησίες, παρεκκλήσια, μνημεία και καθιστικά που κρέμονται έξω από την επιφάνεια του βράχου, ιδρύθηκε από τον άγιο πατέρα Ασσυρίων David και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην θρησκεία, στην εκπαίδευση και στην επιστημονική ζωή της Γεωργίας. Επιστροφή στην Τιφλίδα, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.


7ηΜέρα, Τιφλίδα – Αθήνα: Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το αεροδρόμιο της Τιφλίδας, πτήση επιστροφής και άφιξη στην Αθήνα. Τέλος εκδρομής.



Powered by NBW
wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys