ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

6 ημέρες εκδρομή, Ιορδανία, Καινή & Παλαιά Διαθήκη



ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Aμμάν - Πέτρα - Άκαμπα - Νεκρά Θάλασσα - Βηθανία
η Χώρα της Καινής & Παλαιάς Διαθήκης


Σπήλαιο μουσείο Λώτ & το άγαλμα στήλης άλατος της γυναίκας του

Ανάκτορο Ηρώδη & ο αποκεφαλισμός του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή

Ναός Αγίου Γεωργίου Μάνταμπα & ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων

Όρος Νεμπό & ο τόπος που ο Μωυσής έζησε έως το τέλος του

Κάστρο Κεράκ, το οχυρό των τελευταίων Σταυροφόρων

Πέτρα, η ρόδινη πόλη της ερήμου

Ιορδάνης Ποταμός & το Βαφτιστήριο Του Χρηστού


Προσκυνηματική Αεροπορική Οδική Εκδρομή - 6 ημέρες


1η μέρα: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και επιβίβαση στην πτήση με αναχώρηση και άφιξη στο Αμμάν της Ιορδανίας. Συνάντηση με τον τοπικό αντιπρόσωπο μας ο οποίος αφού μας βοηθήσει στις διαδικασίες εισόδου στην Ιορδανία (Βίζα εισόδου, σφράγισμα διαβατηρίων, τελωνείο) θα μας οδηγήσει στο πάρκινγκ του αεροδρομίου όπου και θα συναντηθούμε με τον οδηγό του πούλμαν και τον ελληνόφωνο συνοδό ξεναγό της εκδρομής μας. Θα κατευθυνθούμε προς την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν από όπου και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας.  Το Αμμάν κατακτήθηκε από τους Ασσύριους, τους Πέρσες, τους Έλληνες που την μετονόμασαν σε Φιλαδέλφεια και τους Ρωμαίους. Θα επισκεφθούμε την Ακρόπολη του Αμμάν, αρχαίο συγκρότημα όπου θα δούμε διατηρητέα σύνθετα μνημεία από διαφορετικές χρονικές περιόδους όπως την Ρωμαϊκή, την Βυζαντινή και την Οθωμανική. Θα επισκεφθούμε επίσης το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ιορδανίας, το Ρωμαϊκό Θέατρο και θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης. Κατά την διάρκεια της περιήγησης μας (εφόσον είναι εφικτό) θα έχουμε μία συνάντηση με τον Μητροπολίτη του Αμμάν για να πάρουμε την ευχή του. Κατόπιν θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση  


2η μέρα: Πρωινό. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με επίσκεψη στον Ναό Υπαπαντή Του Κυρίου στο Αμμάν. Κατόπιν αναχώρηση από το Αμμάν και θα κατευθυνθούμε προς την Μάνταμπα (Madaba), όπου και θα επισκεφθούμε τον Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου, από τα πιο σημαντικά χριστιανικά κέντρα της Ιορδανίας, όπου θα δούμε στο δάπεδο του Ναού να διακοσμείται με ψηφιδωτό που απεικονίζει τον πρώτο και αρχαιότερο χάρτη των Αγίων Τόπων. Θα δούμε στο δάπεδο του ναού να ξεχωρίζει μέσα στον Ιορδάνη ένα ψάρι -Ι(ησούς)Χ(ριστός)Θ(εού)Υ(ιός)Σ(ωτήρ)- που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του. Θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας με μία στάση σε ένα τοπικό εργοστάσιο μωσαϊκών, προς το Όρος Νεμπό (Mount Nebo) ο τόπος που στάθηκε και  έζησε τις τελευταίες του στιγμές ο Μωυσής καθώς κοίταξε την Ιερά Γή στην οποία δεν εισήλθε ποτέ. Στην κορυφή του Όρους υπάρχουν Ναοί με αρχαία ψηφιδωτά, όπως στην Mokhayat όπου στο δάπεδο θα δούμε ελληνικές ψηφιδωτές επιγραφές που χρονολογούνται περίπου κατά τον 6ο αιώνα. Θα συνεχίσουμε για το Makawer, το ανάκτορο του Ηρώδη, εκεί που η Σαλώμη ζήτησε τον αποκεφαλισμό του φυλακισμένου Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή επειδή ήταν ενάντια στην σχέση της μητέρας της με τον αδελφό του συζύγου της, τον Ηρώδη ο οποίος της πρόσφερε ως αμοιβή το κεφάλι του σε ασημένιο δίσκο που χόρεψε στην γιορτή που είχε διοργανώσει. Θα συνεχίσουμε για  την προστατευόμενη περιοχή της Unesco, το Um-Er-Rasas (Kastrom Mefa`a) όπου θα δούμε Εκκλησίες με εξαιρετικά καλά διατηρημένα αριστουργήματα μωσαϊκού, τα οποία χρονολογούνται από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και τις πρώτες μέρες της Οθωμανικής περιόδου ιδιαιτέρως στην Εκκλησία του Αγίου Στεφάνου που χρονολογείται γύρω στον 8ο αιώνα. Θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας με επίσκεψη στο Κάστρο Κεράκ (Karak Castle). Πρόκειται για εντυπωσιακό κάστρο όπου οχυρώθηκαν οι Σταυροφόροι τον 12ο αιώνα προκειμένου να προστατευθούν από τους άπιστους. Θα καταλήξουμε στην Πέτρα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.    


3η μέρα: Πρωινό. Θα ξεκινήσουμε την περίηγηση μας στην Πέτρα, την "Ρόδινη Πόλη Της Ερήμου" και τον πιο εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Μέσης Ανατολής που περιλαμβάνεται στα προστατευόμενα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Θα δούμε εντυπωσιακά κτίρια, ναούς, βασιλικούς τάφους, θέατρα, μεγαλοπρεπή μνημεία του 1ου αιώνα, το ρωμαϊκό τμήμα της αρχαίας πόλης Πέτρα περπατώντας έως την κεντρική πύλη, κ.α. που βρίσκονται καλά προφυλαγμένα σε ένα λεκανοπέδιο περιστοιχισμένο από βουνά με μόνη δίοδο πρόσβασης ένα φαράγγι με ψηλούς χρωματισμένους βράχους που διακοσμούνται από σκαλιστά σχέδια πάνω  στα βράχια με την καταπληκτική σκαλιστή τεχνογνωσία που ονομάζεται Treasury ή Alkhaznah στα αραβικά όπως ονομάζεται από τους ντόπιους Βεδουίνους. Η Πέτρα υπήρξε σταθμός καραβανιών στην διαδρομή τους από τη Δαμασκό προς την Άκαμπα. Για να διασχίσουμε το στενό πέρασμα από φαράγγι θα χρησιμοποιήσουμε άλογα για περίπου 800 μέτρα από την πύλη μέχρι την αρχή του στενού περάσματος. Θα συνεχίσουμε έως το Wadi Rum με τζίπ 4Χ4 όπου σε σκηνές Βεδουίνων θα απολαύσουμε ένα παραδοσιακό δείπνο. Κατόπιν θα συνεχίσουμε για την Άκαμπα (Αqaba), άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.   


4η μέρα: Μετά το πρωινό μας, σχετική παραμονή και ελεύθερος χρόνος στην πόλη για βόλτα. Αργότερα θα αναχωρήσουμε και κατά την διαδρομή μας νότια της Νεκράς Θάλασσας, θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο του Λώτ, το Μουσείο και το άγαλμα της γυναίκας του Λώτ. Ο Λώτ, ο οποίος ήταν αδελφός του Αβραάμ, έφυγε με την σύζυγο του και τις κόρες του από τα Σόδομα. Παρά την προειδοποίηση που είχε η σύζυγος του φεύγοντας κοίταξε την πόλη και μετατράπηκε σε στύλη άλατος. Σήμερα ο παράξενα διαμορφωμένος βράχος φέρει το όνομα "Σύζυγος του Λώτ". Κατόπιν θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας μέχρι την Νεκρά Θάλασσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.


5η μέρα: Μετά το πρωινό μας, ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες της Νεκράς Θάλασσας. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε και θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο σημαντικά χριστιανικά θρησκευτικά μνημεία, στον Ιορδάνη ποταμόστο σημείο που βαπτίστηκε ο Ιησούς από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Κατόπιν θα συνεχίσουμε για το Αμμάν, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο,  διανυκτέρευση.


6η μέρα: Πρωινό, αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο, με την βοήθεια του τοπικού αντιπρόσωπου μας και με πτήση επιστροφής αναχώρηση και άφιξη στην Αθήνα. Τέλος εκδρομής.  



Powered by NBW
wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys