ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

4 ημέρες εκδρομή, Ρώμη - Χριστιανικά Μνημεία


Χριστιανικά Μνημεία στην ΡΩΜΗ


Προσκυνηματική Αεροπορική Οδική Εκδρομή - 4 ημέρες

1η Μέρα, Αθήνα - Ρώμη:  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων, επιβίβαση στο αεροπλάνο, άμεση αναχώρηση για την ΡΩΜΗ την «Αιώνια Πόλη». Άφιξη στο αεροδρόμιο της Ρώμης Fiumicino, παραλαβή αποσκευών και συνάντηση με τον οδηγό, επιβίβαση στο πούλμαν, και αναχώρηση για μία πρώτη γνωριμία με την Ρώμη. Θα περιηγηθούμε στα αξιοθέατα Fontana Di Trevi, Pantheon, Piazza Navona, Spanish Steps, κ.α. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο, άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.



2η Μέρα, Ρώμη: Πρωινό. Θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ξενάγηση στο Βατικανό. Το κρατίδιο βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Ρώμης στις όχθες του ποταμού Τίβερη. Ιδρύθηκε το 1929 με τη Συνθήκη του Λατερανού κατά την διάρκεια του Φασιστικού καθεστώτος του Μουσολίνι, όπου εδρεύει η Αγία Έδρα, διοικητικό και πνευματικό κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας. Φτάνοντας στο σημείο παρκαρίσματος θα συνεχίσουμε περπατώντας και θα επισκεφθούμε το  επιβλητικότερο κτίσμα του Βατικανού που είναι η Βασιλική Του Αγίου Πέτρου (Basilica Di San Pietro), χτίστηκε τον 4ο αιώνα, ανοικοδομήθηκε τον 16ο αιώνα, βρίσκεται χτισμένη πάνω από το σημείο ταφής του Αποστόλου Πέτρου και θεωρείται η πιο σημαντική εκκλησία στον κόσμο. Ο τεράστιος τρούλος του Αγίου Πέτρου είναι δημιουργία του Μιχαήλ Άγγελου, από όπου μπορείτε να θαυμάσετε την καλύτερη θέα της Ρώμης. Θα επισκεφθούμε τα Μουσεία Βατικανού τα οποία φημίζονται για διάσημα έργα τέχνης και εντυπωσιακές συλλογές. Θα δούμε την Cappela Sistina, παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού με εντυπωσιακές τοιχογραφίες στην οροφή που δημιουργήθηκαν από τον Μιχαήλ Άγγελο και άλλους καλλιτέχνες της Αναγέννησης στις αρχές του 16ου αιώνα και θεωρείτε από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα δυτικής τέχνης. Χτίστηκε μεταξύ 1473 – 1481 για τον Πάπα Σίξτο Δ` όπου οφείλει και το όνομα του. Η οροφή της αρχικά έμοιαζε με τον έναστρο ουρανό, και αργότερα με προτροπή του Πάπα Ιούλιου του Β` προστέθηκαν οι μορφές των 12 Αποστόλων ενώ τελικά προστέθηκαν σκηνές από την Γένεση, την ιστορία του Νώε, καθώς και την περίφημη «Δημιουργία του Αδάμ» όπου απεικονίζετε ο Παντοδύναμος να στρέφεται προς την Γή για να δώσει ζωή στον Αδάμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.



3η Μέρα, Ρώμη:  Πρωινό. Σήμερα θα επισκεφθούμε κάποια από τα πιο σημαντικά μνημεία της Ρώμης. Ξεκινάμε με επίσκεψη στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία 6ουαιώνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου Του Τηρώνος (Chiesa Di San Teodoro Al Palatino) στους πρόποδες του Λόφου Παλατίνου, όπου το μωσαϊκό της αψίδας δείχνει τον Άγιο Θεόδωρο να παρουσιάζεται μπροστά στον Έν-θρονο Χριστό. Κατόπιν θα συνεχίσουμε για να δούμε την Αψίδα Του Κωνσταντίνου (Arco Di Constantino) 4ου αιώνα, δίπλα από το Κολοσσαίο, ύψους 21μ και πλάτους 26μ, χτίστηκε ένεκα της νίκης του Κωνσταντίνου επί του Μαξεντίου και υποδηλώνει την εξάπλωση του Χριστιανισμού στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.  Συνεχίζουμε για το Κολοσσαίο (Colosseo). Βρίσκεται στην νοτιανατολική πλευρά της Ρωμαϊκής Αγοράς, ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 72 μ.Χ., χρειάστηκαν χιλιάδες Ιουδαίοι αιχμάλωτοι που είχαν συλληφθεί μετά την καταστροφή των Ιεροσολύμων, ήταν χωρητικότητας περίπου 55.000 θεατών, ύψους περίπου 48μ., 4 ορόφων και μήκους 188μ. Ο τελευταίος όροφος προοριζόταν για τις γυναίκες και τις κατώτερες τάξεις πολιτών ενώ τα κατώτερα επίπεδα για τους επιφανείς πολίτες.   Πήρε το όνομα του από το κολοσσιαίο άγαλμα του Νέρωνα. Το εσωτερικό του ήταν χωρισμένο σε κερκίδες, ενώ στο κέντρο του υπήρχε η αρένα. Κάτω από την αρένα βρίσκονταν τα κλουβιά με τα ζώα και τα κελιά με τους μονομάχους. Στην αρένα οδηγούσαν δύο πύλες: η «πύλη της ζώσης σαρκός», από την οποία οι μονομάχοι εισέρχονταν στην αρένα, και η «νεκρική πύλη», από την οποία απομακρύνονταν οι νεκροί της μάχης. Το Κολοσσαίο έμεινε θρυλικό ως το κέντρο των αιμοχαρών θεαμάτων που απολάμβανε η Ρωμαϊκή αυλή και για τα μαρτύρια των Χριστιανών. Ακριβώς δίπλα θα δούμε την  Ρωμαϊκή Αγορά (Forum Romanum). Ήταν το κέντρο δραστηριοτήτων και αποτέλεσε την πολιτική καρδιά της Ρώμης, μέχρι την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας περισσότερα από χίλια χρόνια αργότερα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Φυλακή Των Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Μαμερτινα (Mamertine Prison). Βρίσκεται στους πρόποδες του Καπιτωλίου. Κατά την Χριστιανική Παράδοση πρόκειται για την τοποθεσία που φυλακίστηκαν για περίπου εννέα μήνες οι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος επί Νέρωνα και πως έκαναν να αναβλύσει η πηγή στο υπόγειο κελί για να βαπτίσουν Χριστιανούς τους δεσμοφύλακες τους. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.



4η Μέρα, Ρώμη - Αθήνα:  Πρωινό. Ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στην Βασιλική Του Αγίου Παύλου Εκτός Των Τειχών (Basilica Of St. Paul Outside The Walls).  Είναι μία από τις 4 παλαιές μεγάλες βασιλικές, οι άλλες 3 είναι του Αγίου Ιωάννη Λατεράνου, της Σάντα Μαρία Ματζιόρε και του Αγίου Πέτρου.  Βρίσκεται στην συνοικία της Ostiense κοντά στην όχθη του Τίβερη. Χτίστηκε στην τοποθεσία όπου έγινε η ταφή του Απόστολου Παύλου, στο σημείο όπου μαρτύρησε και αποκεφαλίστηκε το 66-68 μ.Χ. Όλη η Βασιλική ανήκει στο Βατικανό παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε έδαφος της Ιταλικής Δημοκρατίας. Αποτελεί σημαντικό προορισμό προσκυνητών, καθώς έχουν την δυνατότητα να δουν ένα μέρος της σαρκοφάγου του Απόστολου Παύλου, όπου πάνω της βρίσκεται η αλυσίδα που κρατούσε δεμένο τον Απόστολο Παύλο. Μεταξύ άλλων θα δούμε μοναδικά ψηφιδωτά της αψίδας & της Κόγχης που απεικονίζουν τον Χριστό Παντοκράτορα να συνοδεύονται από τους 4 Ευαγγελιστές Πέτρο, Παύλο, Λουκά και Ανδρέα ενώ στο κάτω επίπεδο βρίσκεται ο Σταυρός με 2 Αγγέλους και 10 Αποστόλους. Θα δούμε το Κιβώριο του Arnolfo di Cambio που καλύπτει τον Βωμο, γοτθικής τέχνης με  τέσσερις κίονες με επιχρυσωμένα κιονόκρανα όπου διακρίνονται οι μορφές του Πέτρου, Παύλου, Λουκά και Βενεδίκτου, κάτω από τον Βωμό Βρίσκεται ο τάφος του Παύλου. Τα μωσαϊκά της αψίδας, το πανέμορφο κιόστρο των μοναχών.  Διάσημο είναι το μανουάλι για το κερί του Πάσχα, μια τιμητική στήλη περίπου 6 μέτρων διακοσμημένη με ανάγλυφα ρωμανικού ρυθμού, έργο 12ου αι., αναπαριστά σκηνές της Καινής Διαθήκης, όπου στην βάση του οι Βενεδικτίνοι στερεώνουν στην κορυφή του ένα κερί 25 κιλών. Στην συνέχεια επίσκεψη στην Βασιλική Της Μεγάλης Παναγίας (Basilica Di Santa Maggiore). Πρόκειται για μία από τις 4 παπικές βασιλικές της Ρώμης, η οποία διατήρησε την αρχική Παλαιο-Χριστιανική της δομή. Αξιοθαύμαστη είναι μια σειρά ψηφιδωτών του 5ου αιώνα στην θριαμβευτική αψίδα με θεματολογία από την Καινή Διαθήκη. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τις Κατακόμβες Αγίου Καλλίστου ή Δομιτίλλας  (Catacombs of Saint Callisto or Domitila). Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της πόλης αλλά και του Χριστιανισμού. Βρίσκονται στη νότια πλευρά της πόλης στην Via Appia Antica κοντά στο παρεκκλήσι του Χριστού Quo Vadis. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ρώμης Fiumicino, έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και αναχώρηση για την Αθήνα. 


Powered by NBW
wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys