ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

Προσκυνηματική εκδρομή στην Αμοργό: "Προσκύνημα στις Μικρές Κυκλάδες"

ΑμοργόςΗ Αμοργός είναι το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων και ανήκει συγκεκριμένα στο σύμπλεγμα των μικρών νησιών που ονομάζονται Μικρές Κυκλάδες. Είναι ένα νησί που μένει αξέχαστο, γι' αυτό και κρατάει τους επισκέπτες του. Με ξεχωριστή φύση, διαδρομές σε υψόμετρο, πλήθος από μοναδικές εκκλησιές, παραλίες με κρυστάλλινα νερά και μια ακαταμάχητα γραφική Χώρα, προσφέρεται για μια προσκυνηματική εκδρομή σε αιγαιοπελαγίτικη ατμόσφαιρα. Η Αμοργός όσο μικρή κι αν δείχνει, δεν είναι μόνο για μια φορά και παρά τα μόλις 121 τετραγωνικά της χιλιόμετρα, είναι μακρόστενη και προσφέρεται τόσο για ενδιαφέρουσες πεζοπορικές διαδρομές όσο και για πολλά χιλιόμετρα με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Το αξέχαστο ηλιοβασίλεμα στα Θολάρια, η μοναδική διαδρομή για την επιστροφή πίσω στη Χώρα συνοδεία των χρωμάτων της δύσης του ήλιου, η ακαταμάχητα γραφική Χώρα (από τις ομορφότερες και αυθεντικότερες των Κυκλάδων) και το Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας σαν ζωγραφιά στο βράχο, συνθέτουν όλα μαζί μια αξέχαστη εμπειρία για τον ταξιδιώτη.


1η Ημέρα: Πειραιάς - Αμοργός

ΑμοργόςΗ προσκυνηματική εκδρομή στην Αμοργό, ξεκινάει με την αναχώρηση του πλοίου από τον Πειραιά για το λιμάνι της Αμοργού. Άφιξη νωρίς το πρωί στην Αμοργό και μεταφορά στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκούραση από το ταξίδι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα χωριά της Αμοργού ξεκινώντας από τα Θολάρια, επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο της ενορίας με πολλά εκθέματα. Τα Θολάρια βρίσκονται περίπου 3,5 χλμ. βόρεια της Αιγιάλης με υπέροχη θέα προς τον κόλπο. Κυρίαρχο στοιχείο είναι η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων όπου και θα προσκυνήσουμε. Στα βόρεια της Αμοργού, 4 χλμ. πάνω από την Αιγιάλη, βρίσκεται το χωριό Λαγκαδά. Η Λαγκαδά είναι αμφιθεατρικά χτισμένη προσφέροντας εκπληκτική θέα προς τον κόλπο της Αιγιάλης και προς το Αιγαίο. Το χωριό είναι τυπικά κυκλαδίτικο με άσπρα σπιτάκια, στενά σοκάκια, μερικά καφενεία και ταβέρνες. Προσκύνημα στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας, επίσκεψη στην Παναγία Επανοχωριανή, σε παραδοσιακό σπίτι και σε αποστακτήριο αιθέριων ελαίων. Επίσκεψη στον Όρμο με την καταπληκτική θέα στο κόλπο της Αιγιάλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.


2η Ημέρα: Αμοργός

Παναγία ΧοζοβιώτισσαΜετά το πρωινό μας, σήμερα θα κάνουμε τον γύρο του νησιού, ξεκινώντας από το Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας. Το πιο λαμπερό στολίδι και προστάτης της Αμοργού. Το μοναστήρι το οποίο είναι αφιερωμένο στη Χάρη της Παναγιάς, είναι κτισμένο στον πιο απόκρημνο βράχο του όρους Προφήτη Ηλία, 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, νότια της πρωτεύουσας Χώρας. Προκαλεί συγκίνηση, δέος και απορία πώς μπόρεσαν ανθρώπινα χέρια με πρωτόγονα εργαλεία και έφτιαξαν αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα που στολίζει το νησί. Πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, επισκέπτονται το Μοναστήρι για να θαυμάσουν την απαράμιλλη ομορφιά του. Κάθε χρόνο, στη γιορτή της Παναγιάς, στις 21 Νοεμβρίου, γίνεται μεγάλο πανηγύρι και προσφέρεται φαγητό και γλυκό Αμοργιανό παστέλι τα οποία φτιάχνουν γυναίκες και άνδρες του νησιού.

Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής Επίσκεψη στο μουσείο της Μονής και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Βαλσαμίτη. Το μοναστήρι αυτό της Αμοργού βρίσκεται κοντά στο δρόμο στην ανατολική πλευρά μεταξύ της Χώρας και του Καμαρίου (Κάτω Μεριά), σε ένα καταπράσινο και ανθισμένο μαγικό πραγματικά τοπίο με μεγάλη ιστορία. Η αγία πηγή ακόμα τρέχει και σύμφωνα με την παράδοση το νερό της έχει ιαματικές ιδιότητες. Στο βουνό πάνω από το μοναστήρι υπάρχουν ερείπια από τα προπύργια του ενετικού οχυρού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγ. Τριάδας. Η μικρή αυτή εκκλησία θυμίζει το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισας γιατί είναι χτισμένη με τον ίδιο σχεδόν τρόπο, μέσα σε βράχο. Χτίστηκε την περίοδο των πειρατειών και ήταν το καταφύγιο των κατοίκων όταν γίνονταν επιθέσεις. Η εκκλησία βρίσκεται κοντά στο Λαγκαδά. Θα συνεχίσουμε για την εντυπωσιακή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, 2χμ. μετά την Κολοφάνα. Χτίστηκε από τους κατοίκους του χωριού για να τους προστατεύει από τον σατανά και τους πειρατές. Νησιώτες απ' όλες τις Κυκλάδες έρχονται να προσκυνήσουν την προστάτιδα Αγία.

Αμοργός ΧώραΣτο γυρισμό θα σταματήσουμε στη Χώρα της Αμοργού που έχει χαρακτηριστεί από τους επισκέπτες η πιο όμορφη και γραφική των κυκλάδων. Η Χώρα είναι η πρωτεύουσα της Αμοργού και είναι χτισμένη στο κέντρο του νησιού σε υψόμετρο 320 μέτρων. Στην αρχιτεκτονική της Χώρας υπάρχουν στοιχεία κλασικά κυκλαδίτικα και πλούσια παράδοση. Τα διώροφα σπιτάκια δεσπόζουν στην κορυφή του λόφου μαζί με το ιστορικό ενετικό κάστρο. Από την κεντρική πλατεία που λέγεται «Λόζα», περνάνε σχεδόν όλα τα σοκάκια της Χώρας. Η θέα προς τους ανεμόμυλους είναι καταπληκτική. Αναρίθμητα εκκλησάκια είναι διασκορπισμένα μέσα στην Χώρα, όπως αυτά των Αγίων Πάντων, των Αγίων Αποστόλων ή ακόμα του Αγίου Νικολάου πρωτοχριστιανικής περιόδου. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας Κατοπολιανής η οποία είναι μια από τις παλαιότερες εκκλησίες του νησιού, η οποία χτίστηκε στα ερείπια πρωτοχριστιανικής Βασιλικής και την εκκλησία των Αγίων Πάντων που υψώνεται δίπλα στην πλατεία της Χώρας. Μέσα στην κομψή αυτή εκκλησία μπορούμε να θαυμάσουμε πολλές ωραίες εικόνες της Κρητικής Σχολής. Η εκκλησία ανακαινίσθηκε το 1644. Στο κέντρο της Χώρας επίσης δεσπόζει το Ενετικό Κάστρο χτισμένο στην κορυφή ενός βράχου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


3η Ημέρα: Αμοργός

Αμοργός Αγία ΆνναΕλεύθερη μέρα για μπάνιο στις πανέμορφες παραλίες του νησιού, όπως η παραλία της Αγίας Άννας όπου γυρίστηκε η ταινία «Το απέραντο Γαλάζιο» και που βρίσκεται το γραφικό ομώνυμο εκκλησάκι. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία και το χρόνο να γευθούμε και να προμηθευτούμε κάποια από τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα που ξεχωρίζουν, όπως το κεφαλοτύρι, η μυζήθρα, το αρωματικό μέλι και η φάβα ή «μαγείρεμα» όπως λέγεται από τους ντόπιους, η οποία είναι φημισμένη για τη νοστιμιά της. Στα παραδοσιακά ποτά της Αμοργού περιλαμβάνεται το ρακόµελο και η ψημένη ρακή, ένα ηδύποτο με ρακή, μέλι και βότανα. Δεν πρέπει να φύγουμε από το νησί χωρίς να δοκιμάσουμε το παστέλι, τα πιταρίδια (χυλοπίτες), τα ντόπια παξιμάδια και τις ντόπιες τυρόπιτες και χορτόπιτες. Δείπνο και διανυκτέρευση.


4η Ημέρα: Αμοργός - Πειραιάς

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε από την Αμοργό για το λιμάνι του Πειραιά.

Powered by NBW
wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys